اتوماسیون صنعتی برق چیست؟
اتوماسیون صنعتی چیست؟ عبارتست از تجهیزات دریافت کننده و کنترل کننده سیگنال های اندازه گیری شده توسط تجهیزات پیشرفته ابزار دقیق. البته در مواردی تجهیزات اتوماسیون جهت تقویت این سیگنال و جلوگیری از افت آن به تجهیزات ابزار دقیق کمک می کنند.
تعریف دیگر بدین صورت است: کلمه اتوماسیون به معنای “خود دیکته” یا “مکانیسم حرکت به خودی خود” است. که از کلمات یونانی Auto و Matos گرفته شده است. در این عبارت، AUTO به معنای خودکار و اتوماتیک بودن و MATOS به معنی حرکت است. به طور خلاصه ، اتوماسیون صنعتی می تواند به عنوان استفاده هوشمند از مجموعه فن آوری ها و دستگاه های کنترل اتوماتیک بجای نیروی انسانی نیز تعریف شود. که نتیجه عملکرد و کنترل اتوماتیک فرایندهای صنعتی بدون دخالت چشمگیر انسان و دستیابی به نوعی عملکرد برتر از کنترل دستی است.
به منظور بررسی، مقایسه و خرید آنلاین [ تجهیزات اتوماسیون صنعتی ] کلیک کنید.
مکانیزم کارکرد اتوماسیون صنعتی چیست؟
در سیستم های صنعتی که از اتوماسیون و ربات ها استفاده می کنیم کارآیی و بازدهی سیستم افزایش پیدا می کند. همچنین فرآیند تولید با کیفیت تر شده و دقت بالا در ارکان مختلف سیستم نمایان خواهد شد. این پروسه بر اساس استراتژی کنترل ایجاد و مدیریت می شود. بدین صورت که با ایجاد واسطه بین سیستم و اپراتور تبادل اطلاعات را ایجاد و مدیریت می کند.
امروزه رقابت بسیار فزاینده در صنعت، نیازمند با کیفیت ترین محصولات با قیمت رقابتی است. بررسی چالش های خط تولید های صنایع، نیازمند بررسی انواع مختلف محصولات جدید و تکنیک های تولید یکپارچه می باشد، بطوریکه به موازات استفاده از دستگاه های اتوماتیک، یكی از اقدامات قابل توجه و تأثیر گذار برای به دست آوردن راه حل های چالش فوق، استفاده از سیستم اتوماسیون صنعتی یکپارچه است. در واقع در این سیستم با اتخاذ فن آوری ها و خدمات جدید، ابتکاری و یکپارچه باعث افزایش کیفیت محصول نهایی، قابلیت اطمینان و افزایش میزان تولید می شود. ضمن اینکه در تمام مراحل موجب کاهش هزینه تولید و طراحی می شود. از دیدگاهی دیگر، مکانیزاسیون دستگاه های کارخانجات را بیش از پیش افزایش می دهد.
در این روش Industrial System Automation از یک مکانیزم ماشین آلات خاص برای کمک به اپراتورهای انسانی برای انجام یک فرایند پیچیده استفاده می کند. در مقابل کار با دست توسط انسان، یک کار با استفاده از نیروی فیزیکی محدود انسان است که به تصمیم گیری انسانی بستگی دارد. به همین دلیل این سیستم با استفاده از دستورات برنامه نویسی منطقی و ماشین آلات قدرتمند جایگزین مناسبی برای دخالت انسان کم تر انسان می باشد. البته قرار نیست انسان از روند تولید حذف شود. بلکه تقسیم کاری هوشمندانه بین انسان و ماشین آلات انجام می شود.
دستگاه های Automation شامل PLC ، رایانه های شخصی ، PAC و غیره هستند، و فناوری های مختلفی از سیستم های ارتباطی صنعتی را شامل می شود. همانطور که می دانید به طور کلی سیستم های اتوماسیون صنعتی دارای دو نوع فرایند در تولید می باشند.
- همگرا (مانند صنایع خودروسازی و…)
- واگرا (مانند صنایع زیر دستی نفت و گاز،پالایش و پتروشیمی و…)
اجزاء اصلی اتوماسیون صنعتی عبارتند از:
- کنترلر ها
- اندازه گیر ها
- محرک ها
کارکرد اتوماسیون صنعتی در نیروگاه
در شکل زیر اتوماسیون صنعتی نیروگاه ارائه شده توسط شرکت زیمنس ( SIEMENS ) که یکی از رهبرهای های این فیلد می باشد به صورت شماتیک به نمایش در آمده است. این نیروگاه برای دستیابی به عملیات پایدار،ایمن و اقتصادی از این پروسه استفاده کرده است. این سیستم کلی یکپارچه (TIA) نیروگاه ، خودکار سازی هر بخش از نیروگاه را با استفاده از دستگاه های کنترل صنعتی کارآمد، سنسور های ابزار دقیق موجود در میدان و دستگاه های تحریک کننده فراهم می کند. مهم ترین نکته این است که این سیستم بصورت یکپارچه و متمرکز عمل می کند. در این سیستم، ماژول های SIMATIC (PLC) زیمنس به عنوان دستگاه کنترل استفاده می شوند و WinCC رابط گرافیکی موثر و جذابی را ارائه در اختیار اپراتور قرار می دهد.
چرا اتوماسیون صنعتی؟
شاید بتوان گفت اولین چیزی که پس از شنیدن نام اتوماسیون صنعتی به ذهن کارشناسان خبره برق صنعتی خطور می کند، افزایش بهره وری می باشد. چرا که اجرای این مقوله در کارخانه یا کارخانه فرآوری، باعث افزایش میزان و کیفیت تولید از طریق کنترل بهتر تولید می شود. بدین صورت که با کاهش شدید زمان مونتاژ در هر محصول با کیفیت، همزمان با تولید بیشتر ، به تولید انبوه کمک می کند.
به زبان ساده حجم تولید را به شدت افزایش می یابد، بدون اینکه کیفیت کاهش یابد. استفاده از این سیستم کیفیت محصول نهایی را نیز افرایش می دهد. بنابراین، برای یک ورودی کار مشخص، مقدار زیادی از خروجی را با بازده زیاد تولید می کند.
مطالعه بیشتر: Industrial Automation – UC Riverside
تأمین هزینه بهینه بهره برداری
ادغام فرآیندهای مختلف در صنعت با ماشین آلات اتوماتیک، زمان و چرخه تولید را به حداقل رسانده و از این رو نیاز به نیروی انسانی کاهش می یابد. بنابراین در این اوضاع اقتصادی شرکت ها می توانند هزینه تامین نیروی انسانی خود را کاهش دهند. مجددا تاکید می کنم قرار نیست کسی از کار بیکار شود بلکه قرار است از نیروی انسانی برای کارهای مهم تر استفاده شود.
برای بهبود کیفیت محصول
از آنجا که اتوماسیون درگیری انسان را با خط تولید کاهش می دهد،احتمال بروز خطاهای انسانی نیز از بین می رود. یکنواختی و کیفیت محصول با یک انطباق بیشتر می تواند با خودکار سازی همراه با کنترل و نظارت بر فرآیندهای صنعتی، در کلیه مراحل درست از زمان شروع محصول تا یک محصول نهایی حفظ شود.
برای کاهش چک های معمول
اتوماسیون صنعتی نیاز به بررسی دستی پارامتر های مختلف فرایند تولید و بسته بندی را به طور کامل کاهش می دهد. با استفاده از فن آوری های آن، فرایند های صنعتی به طور خودکار متغیرهای فرآیند را با استفاده از تکنیک های کنترل حلقه بسته تنظیم و یا مقادیر مورد نظر را تنظیم می کنند.
جمع بندی نهایی
در این مقاله سعی کردیم به بهترین نحو ممکن به سوال اتوماسیون صنعتی چیست، پاسخ جامع دهیم و مزایای فوق العاده آن را برای شما عزیزان بیان کنیم. امروزه اجرای این سیستم ها به منظور افزایش بهره وری در کلیه صنایع مختلف احساس است.
اگر پیشنهاد، انتقاد، نظر و پرسشی دارید، در بخش نظرات همین پست اعلام کنید تا بتوانیم در کوتاه ترین زمان ممکن به شما عزیزان پاسخ دهیم. در ضمن با کلیک بر روی دکمه اشتراک گذاری در بخش پایین مقالات، می توانید آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.